Facebook Pixel Γουλβς - Ολυμπιακός: Άδικος αποκλεισμός, αστείο γκολ - Δικαίωση Μαρινάκη - Τι έκανε πάλι ο Βαλμπουενά; - Μάγκας Αλέν!
Ποδόσφαιρο
| 2020-08-07 00:48:00

Άδικος αποκλεισμός, αστείο γκολ - Δικαίωση Μαρινάκη - Τι έκανε πάλι ο Βαλμπουενά; - Μάγκας Αλέν!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Άδικος αποκλεισμός, αστείο γκολ - Δικαίωση Μαρινάκη - Τι έκανε πάλι ο Βαλμπουενά; - Μάγκας Αλέν!

Γουλβς - Ολυμπιακός: Έναν από τους άδικους αποκλεισμούς ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη παρακολουθήσαμε το βράδυ της Πέμπτης, καθώς ο Ολυμπιακός παρότι… πάτησε για 70 λεπτά τους Γουλβς, τελικά έχασε με 1-0 και δεν κατάφερε να πάει στο Final-8 και να ζήσει το μεγάλο του όνειρο. Το άξιζε, το δικαιούταν, όμως η μπάλα δεν τον ήθελε και το ταξίδι τέλειωσε πρόωρα.

Οι Πειραιώτες απέδειξαν πως όχι μόνο ήταν με διαφορά φέτος η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, αλλά και ότι είχαν τα εχέγγυα να σταθούν σε πολύ υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη και να κοιτάξουν στα μάτια ομάδες της Premier League, όπως ήταν το σύνολο του Νούνο Εσπίριτο. Ο Ολυμπιακός πλήρωσε την… ατυχία του, το τραγικό ξεκίνημα στο Μολινό και κυρίως τις απουσίες των Σα και Σεμέδο.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν στο γήπεδο κι έμοιαζαν με ομάδα που μόλις έδινε το πρώτο επίσημο παιχνίδι της. Οι παίκτες έκαναν τραγικά λάθη, έδιναν την μπάλα στους αντιπάλους τους και τελικά το.. πλήρωσαν, δεχόμενοι ένα αστείο και φθηνό γκολ, στο οποίο δεν φταίει μόνο Αλέν που «γκρεμίζει» τον Αλέν, αλλά και οι Σισέ – Μπα που θα έπρεπε να είχαν τελειώσει τη φάση νωρίτερα.

Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός κόντρα σε μία θεωρητικά καλύτερη ομάδα, όχι μόνο δεν κατέρρευσε, όπως περίμεναν σχεδόν όλοι εκείνη τη στιγμή, αλλά μάζεψε τις δυνάμεις του, βγήκε μπροστά και αντεπιτέθηκε. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να χτίσει μία τρομερή ομάδα, η οποία όντως… ξέφυγε από τα ελληνικά δεδομένα. Ο Πορτογάλος απέδειξε πως είναι εξαιρετικός προπονητής και δικαίωσε απόλυτα τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος παρά το περσινό χαμένο πρωτάθλημα από τον καλύτερο ΠΑΟΚ, τον κράτησε, τον στήριξε και του έφερε τους παίκτες που ήθελε για να παίξει το ποδόσφαιρο που ήθελε.

Αυτό σημαίνει ποδοσφαιρική λογική και αυτή σε δικαιώνει, όπως φάνηκε φέτος περίτρανα στον Ολυμπιακό (και στην απέναντι πλευρά στον ΠΑΟΚ με την απόλυση Λουτσέσκου). Ποιος θα περίμενε πριν δύο χρόνια πως οι Πειραιώτες θα ένιωθαν αδικημένοι που θα έχαναν την πρόκριση στους οκτώ του Europa στο… τσακ, κόντρα σε μία ομάδα της Premier; Κανείς! Ίσως μόνο ο Μαρτίνς!

Όσον αφορά το παιχνίδι, ο Ολυμπιακός ξεκάθαρα ήταν καλύτερος, άξιζε το γκολ, όμως δεν είχε την τύχη με τος μέρος του. Ο Μαρτίνς χειρίστηκε εξαιρετικά το ματς, άλλαξε δύο φορές τακτική (το 4-3-3, το έκανε 4-2-3-1 και 4-4-2) και ρίσκαρε από νωρίς παίζοντας με έναν χαφ και δύο φορ μέσα σε αγγλικό γήπεδο. Και όχι μόνο δικαιώθηκε, αλλά έκλεισε στα καρέ τους τους Άγγλους και τους μετέτρεψε σε μία ομάδα… μικρή, που σε καμία περίπτωση δεν άξιζε την πρόκριση.

ΥΓ. Τι έκανε πάλι ο Βαλμπουενά; Στα 36 του χρόνια… όργωσε το γήπεδο. Δεν ξεκίνησε καλά, αλλά μετά το 1-0 πήρε πάνω του την μπάλα και τα έκανε όλα. Έτρεξε, μάρκαρε και έφτιαξε φάσεις. Απίθανος ο Γάλλος, αξίζει να παίζει βασικός και του χρόνου. Από κοντά και ο Φορτούνης, που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και με δύο-τρεις κινήσεις έδειξε το επίπεδό του.

ΥΓ1. Μάγκας ο Αλέν! Ξεκίνησε με μία τεράστια γκάφα, όμως δεν μάσησε. Στο δεύτερο ημίχρονο με τις αποκρούσεις του κράτησε τον Ολυμπιακό μέσα στο παιχνίδι και στην πρόκριση ως το φινάλε. Ίσως έχει μέλλον, πρέπει να τον δούμε και σε άλλα παιχνίδια.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαμός με... τρολάρισμα Βράνιες στον Ολυμπιακό για Γουλβς - "Σκηνικό" με παίκτη των Πειραιωτών (ΦΩΤΟ)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags